Tocht naar Chatham 19-24 juni 2017

Tocht naar Chatham 19-24 juni 2017  UPDATE

Rik Janssen

 

Beste Old Gaffers!

 

Voor info zie de nieuwsbrief van december. De organisatie van dit evenement ligt in Nederland bij de Stichting Michiel de Ruyter, samen met de vereniging van Kustzeilers. Ik wil jullie informeren over mogelijkheden om mee te doen (ook al is het vanuit ons bestuur geen ‘officiële OGA-tocht) en de huidige stand van zaken.

Overleg met de Engelse organisator
Brian Corbat is de Engelse organisator. Ik heb contact met hem. Hij begrijpt dat we ons minder thuisvoelen bij de NL kustzeilers en vertelde dat alle beschikbare ligplaatsen aan de Hollandse vloot (lees kustzeilers) zijn  toebedeeld (ze zijn blijkbaar toch bang dat we anders gewapenderhand onze plekken veroveren?). Dat verklaart waarom onze Engelse vrienden niet ‘midden in het feest’ zitten. Zij doen wel mee, maar liggen bij clubs en marina’s in de buurt, waar andere OGA-vrienden lid van zijn. Wij zouden het ook zo aan kunnen pakken. Hij zal dit en vervoer naar de festiviteiten onderzoeken.  Nader bericht volgt.

Organisatie parade of sail op de MedwayEr  wordt een gigantische “parade of sail” georganiseerd met de gehele vloot met de Hollands driekleur in top; de Medway op richting Chatham. Dat moet gecoördineerd worden met verschillende deelnemende organisaties.Er  wordt dus door verschillende partijen volop aan een groots evenement gewerkt en we zijn daarbij van harte welkom.

Mogelijk optrekken met zeilvereniging de MaasIk heb ook gesproken met Frits de Ruyter van zeilvereniging de Maas over plaatsen bij die die parade of sail. Hij had nu nog 40 (!!) plaatsen beschikbaar en wilde die graag voor ons reserveren. Ik heb hem aangegeven dat we graag op het laatste moment beslissen. Dat is echter een probleem voor de organisatie, omdat ze verwachten ‘vol’ te lopen.

Op de HISWA zal Frits de Ruyter namelijk zelf een voordracht geven over het grootse evenement bovendien pakt de BBC eind maart flink uit in Chatham.

Dus we moeten ons wel op  tijd opgeven!!
Ook als we onze eigen ligplaatsen via onze Engelse vrienden hebben, moeten we ons voor de parade  en overige activiteiten snel opgeven bij de Maas.

Laat het me weten: dub je nog of doe je zeker mee?
Dus voor iedereen die interesse heeft: laat het me heel spoedig weten. Dub je nog? Dan kijken we te zijner tijd nog wel of er nog iets mogelijk is, maar misschien zijn de kansen dan verkeken.

Succes met overdenken, ik zie je bericht graag tegemoet via mail: inst@xs4all.nl