OGA NL Nieuws - OldGaffers NL


Ga naar de inhoud

OGA NL Nieuws

Nieuws
20 November 2021!
OGA Herfstevenement

OGA bezoekt de Menheerse werf met een tentoonstelling en een lezing.Middelharnis heeft een unieke verborgen maritiem-historische schat: de voormalige scheepstimmerwerf aan de havenkom van deze voormalige (zee-)vissershaven.

Opgericht in 1750 en tot het begin van de 20ste eeuw de kraamkamer van een groot deel van de “Menheerse”, vissersvloot. Menheers  is het eilanddialect voor  de vissersvloot van Middelharnis.
Dankzij de inspanningen van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis en bijdragen vanuit de Erfgoedtafel Goeree Overflakkee,  is de werf nu als Menheerse Werf een gratis te bezoeken historische werf in actie.Op deze werf zal vanaf 19 oktober tot 27 november 2021 de reizende tentoonstelling over de “Veerpont en scheepswerf Cyriel de Smet, bouw van de gaffelsloep Anemone” te bezichtigen zijn.

De tentoonstelling kan gratis bezocht worden van dinsdag tot zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Op zaterdag 20 november organiseert de OGA een bezoek aan deze werf.

Programma:

  • 14u. Ontvangst, er is op de werf mogelijkheid is om een drankje te bestellen.
  • 14u30 Rondleiding Op de Menheerse Werf.
  • Daarna de lezing van Frits de Waele die handelt over hoe het boek “Veerpont en scheepswerf Cyriel de Smet, bouw van de gaffelsloep Anemone” tot stand is gekomen.
  • Na de lezing organiseren we een kleine receptie om wat bij te praten.
  • De werf bied diegene die wensen te blijven eten een lekkere maaltijd aan voor 25 euro per persoon (indien we met minstens 20 personen zijn), wel op voorhand aangeven dat je mee gaat eten.

Eind oktober kunnen jullie nog een massa mail verwachten met meer info.


Wil jij ook zo'n coole, toffe, leuke, fantastische website als deze?
Neem dan contact op met CyberDan door hieronder te klikken.
Terug naar de inhoud