OGA-sluitingsbijeenkomst op 15 en 16 sept. 2018.

OGA-sluitingsbijeenkomst op 15 en 16 sept. 2018.

Graag nodigen wij jullie uit voor de jaarlijkse sluitingstocht

Vrijdag komen wij bijeen op de vertrouwde plek in de “Binnenhaven” te Hoorn. Daar zullen wij ook onze vrienden van de VKSJ en BKJP (Kotterclub) aanwezig zijn.

Zaterdag wordt er gevaren met o.a. een wedstrijd maar ook zeker een onderdeel waarbij de vaardigheden van schip en bemanning danig op de proef zullen worden gesteld.

Heb je hier ideeën over laat dat dan even weten.

Maar het is niet alleen zeilen en varen deze bijeenkomst. Mogelijk kunnen wij wederom gebruik maken van de “Noraleine”, de Wad en Sont Vaarder van Fred Schotman. Het is een schip met een fantastische ruimte om bij elkaar te komen.

Afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden, zal dit schip zaterdag na het varen in de “Schelphoek” ten anker gaan en kunnen wij langszij.

In de beschutte “Schelphoek” is veel ruimte om met (zeilende) volgbootjes wat te organiseren.

Heb je zo’n bootje, kom naar Hoorn, een slaapplaats aan boord van een van de grotere schepen zal geen probleem zijn.

Wat de afgelopen sluitingstocht erg goed verliep is bepaalde etenswaren centraal inkopen, aangevuld met lekkernijen die ieder zelf meeneemt. Dit wordt nader uitgewerkt, deelnemers krijgen daarover tijdig bericht.

Tot slot is daar de prijsuitreiking op zaterdagavond. Mocht de “Noraleine” niet beschikbaar zijn dan kunnen wij met de volgsloep(en) naar de vaste wal roeien en ons verpozen in het daar gelegen horecabedrijf “Volt”. Wij stellen voor daar dan ook gezamenlijk te eten.

Zodra Fred terug is uit het buitenland en wij met hem kunnen overleggen over de beschikbaarheid van zijn schip, laten wij dat per omgaande weten.

 

Er zijn fraaie prijzen te winnen:

De “Blauwe wimpel” een wisselprijs voor het winnende team, nu nog maagdelijk maar volgend jaar voorzien van 2 scheepsnamen.

Het “kussen” ook voorzien van borduursels en ieder jaar fraaier.

Een prijs voor het team dat het sportiefst, het opvallendst of het leukst heeft gezeild.

De prijs voor het team dat pech had of gewoon stom was. (Wisselprijs)

Poedelprijs voor degene die er niets van bakte en als laatste finishte.

Inmiddels hebben zich reeds 10 “Gaffers” gemeld en wij hopen dat het er 15 worden. Geef je dus op en doe mee aan dit geweldige maar ook echte OGA-evenement. (Zuiderlingen van harte welkom)

Het programma is als volgt:

Verzamelen in de loop van vrijdag in de haven van Hoorn.

Zaterdagmorgen is het palaver waar bijzonderheden van de wedstrijd etc. nader worden toegelicht.

Na de wedstrijd is het zaterdagavond tijd voor een brok gezelligheid en de prijsuitreiking aan boord “Noraleine” in de Schelpen hoek.

Zondag heb je dan nog een fijne zeiltocht naar je thuishaven.

Graag je deelname bevestigen aan karelmdeleeuw@gmail.com of aan Rik Janssen.