De vereniging

De Old Gaffers Association is van oorsprong een Engelse zeilvereniging, opgericht in 1963, die zich inzet voor het gaffelgetuigde schip. Zij telt vijftienhonderd leden wereldwijd.

De Old Gaffers Association heeft een federaal bestuur, verdeeld over 18 areas. De Nederlandse area, waar ook België in vertegenwoordigd is, bestaat sinds 2004 en heeft ondertussen meer dan honderd leden.

 

Evenementen

De hoofddoelstelling van de vereniging – mensen tot elkaar brengen met interesse in het gaffeltuig – wordt vooral bereikt tijdens de (zeil)evenementen.

Internationaal zijn wij welkom op alle wedstrijden die worden gevaren onder de OGA-vlag. Er is met name contact met de Britse East Coast en met de noordelijke areas van “Les Vieux Gréements” uit Frankrijk.
De OGA NL organiseert jaarlijks meerdere gezellige evenementen in het Noorden en in het Zuiden van Nederland. Eén van de hoogtepunten is de tweejaarlijkse Internationale Continental Old Gaffers Race, waar ook veel buitenlandse Old Gaffers aanwezig zijn. Deze wedstrijd vindt plaats in Hellevoetsluis tijdens de Dutch Classic Yacht Regatta. Dan verandert het Haringvliet in een zee vol grandiose zeilen; een schitterend schouwspel. Ook tijdens andere evenementen, waaronder het sluitingsweekend in noord worden zeilwedstrijden gehouden. Verder heeft de OGA soms een eigen klasse in wedstrijden; onder andere bij de Van Loon Hardzeildagen en de 8-uren van de Oosterschelde.

Samen zijn we sterk

Naast het organiseren van evenementen doet de OGA meer voor het behoud van het gaffeltuig. Want wat is er mooier dan een gaffelgetuigd schip aan de horizon?

Wij creëren een platform om ervaringen uit te wisselen. We onderhouden een internationaal scheepsarchief. We hebben oog voor het behoud van de oude vloot, maar schuwen zeker niet de ontwikkeling van het nieuwe gaffelgetuigde schip. Wij zijn immers een tuigvereniging. We maken ons sterk om de charme van het gaffeltuig zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen.

www.oldgaffers.nl

Alle informatie over de Nederlandse afdeling kun je vinden op onze actieve en interactieve website. De website bevat naast vele foto’s de activiteitenagenda, nieuws, filmpjes, liedjes, een forum, en nog veel meer.

Ook heeft de site een afgeschermd gedeelte voor leden. Daar staan onder andere gegevens over de schepen, de ledenlijst, een webwinkel, nieuwsbrieven en de Gaffers Log, het kwartaalblad van de moederorganisatie.

Door de structuur van de website kunnen de leden zelf inhoud toevoegen in de vorm van verslagen, foto’s, of filmpjes. Op deze wijze is de website voortdurend up to date en in beweging.

Nieuwsbrief en Gaffers Log

OGA Nederland verspreidt 4 maal per jaar zijn eigen mooie dikke nieuwsbrief in kleur, die leden en vrienden van de vereniging gratis ontvangen.

nws 01-2008-1.jpgoga nieuwsbrief 03 2007-1.jpg

nws 02-2008-1.jpg

 

Lid worden

Doe je via deze website
Via ons ben je meteen lid van de Engelse moederorganisatie, de Old Gaffers Association.

Lidmaatschap staat open voor werkelijk iedereen die het gaffelzeilen een warm hart toedraagt.
De contributie bedraagt in 2015:
€ 42,50    voor vrienden zonder schip of torengetuigde vrienden.
€ 47,50    voor leden met schip.

Na aanmelding via deze website ontvang je van de penningmeester een factuur. Als je deze betaald hebt gaat je lidmaatschap in.

Het lidmaatschapsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Diegene die zich inschrijft na 30 september krijgt het laatste kwartaal cadeau.

Wij hopen je snel als nieuw lid te mogen verwelkomen.

Bekijk de schepen van de OGA-NL in de fotopresentatie van onze leden .