Nuttige Handwerken op zaterdag 24 maart 2018

Een dagje (door)borduren met Hagar, Renee en Else

Wie ooit op de lagere school in een lichtgrijs verleden les kreeg in ‘nuttige handwerken’
slaapt daar misschien nog wel eens slecht van, óf is nog steeds blij met die aangeleerde handigheid met naald en draad!
Voor alle ervaringen is er op 24 maart in Laren in de gezellige huiskamer van Hagar een vervolg. Om van de traumatische ervaringen af te komen kun je beginnen bij een rijgsteekje voor een handige OGA-pannenlap voor je kombuis. Op lekker grof materiaal, ook voor stoere zeilers goed te doen.
Wie zich goed wil voorbereiden op het nieuwe seizoen gaat aan de slag met de steelsteek: borduur een naamlabel voor je zeilkleding. Zodat je altijd je eigen vest herkent bij evenementen met Gaffers in dezelfde kledij.
En als je het borduren al lekker te pakken hebt, ga dan aan de slag met de kruissteek op een potloden-etui voor de navigatietafel. Je scheepsnaam in het nautische alfabet is (afhankelijk van de naam natuurlijk) even een klusje, maar handig om voortaan zonder haperingen aan de marifoon te spellen!
Wij zorgen voor instructie en materiaal, jij hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn!Alle steken zijn uiteraard te gebruiken voor het doel waarom het allemaal begon: ga jij dit jaar voor één van de OGA-trofeeën waarop je zelf mag doorborduren? Dan hoort deze workshop Nuttige Handwerken gewoon bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen!
Zet de datum dus vast in je agenda: zaterdag 24 maart, 10.30 – 16.00 uur.
Locatie: Hagar Zwanenbeek, Klooster 18, Laren.
Laat je ons even weten dat je erbij bent? Mail naar: else.wagemakers@gmail.com