Aanbrengtocht naar Antwerpen “Water-rAnt” 2017

Aanbrengtocht naar Antwerpen “Water-rAnt” 2017

Praktische informatie:

Antwerpen water-rAnt vindt plaats op 22, 23 en 24 september 2017 in het hartje van het oude havengebied aan het Bonaparte-, Verbindings- en Willemdok, het “Eilandje” van Antwerpen, vlakbij het nieuwe museum MAS.

Water-rAnt brengt voor deze 10de editie meer dan 100 authentieke schepen en vaartuigen van Antwerpen, de haven, de Schelde en haar hele estuarium samen.

Tijdig inschrijven is een must omwille van het verkrijgen van een FD nr.  Dit nummer heb je nodig om in het havengebied te kunnen rondvaren.  Via de organisatie wordt dit geregeld. Inschrijven kan je via www.water-rant.be

Belangrijk:

  • De Gaffers komen samen in Wemeldinge op donderdag 21 september.
  • Vrijdagmiddag is het rond 11.17u laag water in Hansweert.

HW Antwerpen: 18.09u.

  • De afstand is ongeveer 25 Nm. Het is de bedoeling om met het rijzende water naar Antwerpen te varen.
  • Alle schepen kunnen een week voor én een week na het evenement gratis blijven liggen in het Kattendijkdok of de noordkant van het Willemdok.
  • De terugtocht is voorzien voor maandag ochtend 25 september:

HW Antwerpen 07:41u.

We proberen dit jaar beter te doen dan de 10 schepen van 2015 om alzo de OGA  in Antwerpen nog steviger onder de aandacht te plaatsen.  Een avontuurlijke tocht over de Westerschelde, gratis ligplaatsen en een mooi feest in hartje Antwerpen.  Meer is er toch niet nodig voor een spetterend seizoeneinde.
Laat Jos of Dirk ook weten of je komt!

Meer info via dirkpeeters@scarlet.be